Bilfinger Habitat

Bilfinger Industriers nye løsning på overtrykkshabitat revolusjonerer bransjen: Habitatsystemet er portabelt, fleksibelt, kostnadsbesparende og HMS-effektivt. 

Habitatsystemet består av fleksible presenninger med glidelås i forskjellige størrelser. Disse bygges som et isolerende habitat rundt arbeidsstedet, og fungerer som en barriere som hindrer gnister fra varmt arbeid å komme ut av habitat. En vifte tilfører frisk luft fra uklassifisert område inn i habitatet og skaper et overtrykk som beskytter mot inntrenging av brannfarlige gasser. Rundt habitatet plasseres fem gassdetektorer. Disse er koblet til de sentrale enhetene som automatisk stenger ned habitatsystemet ved deteksjon.

Habitat muliggjør gjennomføring av varmt arbeid på områder hvor man ellers måtte gjennomført nedstenging av anlegget. Habitat følger NORSOK standard Z-015 og maskindirektivet.

Portabelt
Kontrollenheten til Bilfingers habitatsystem (EPU) er bærbart. Grunnarbeid som kaldkutting, sliping og pinning kan utføres ved hjelp av trykkluft da habitatsystemet opererer på batteridrift og kan driftes helt uten tilknytting til 230V.

Kostnadsbesparende og tidsbesparende
Rask montering, effektiv i bruk og enkelt vedlikehold. Bilfingers nye habitatsystem er basert på trykkluft og batterier som er kraftige nok til å drifte styringsenheten (ACD) på 24V. Batteriet i vifteenheten (UPS) kan suppleres med kapasitet til å holde habitatet i kontinuerlig drift.

Med et 230V habitatsystem erfarer man ofte strømforsyningsproblemer og som en følge av dette lengre perioder med ineffektiv nedetid. Med Bilfingers 24V batterisystem reduseres den ineffektive perioden betraktelig, og det bespares både tid og kostnader.

Personellbesparende
Habitatbemanningen kan i enkelte tilfeller halveres. Det er ikke lenger nødvendig med brannvakt på den stasjonære kontrollenheten da systemet på 24V kan plasseres utenfor selve habitatteltet.

Sikkert
Bilfingers habitatsystem bygger på prinsipper om enkel transport og montering. Systemet er enkelt og oversiktlig, samtidig som prosedyrer og krav til habitat tilfredsstilles.

Business Enquiry

Kontakt oss
Unten

Felter merket med * må fylles ut. Personvernerklæring

Sende
Skrive ut