Bilfinger Industrier Norge AS

Navigation

Bilfinger Habitat

Bilfinger Industriers nye løsning på overtrykkshabitat revolusjonerer bransjen: Habitatsystemet er portabelt, fleksibelt, kostnadsbesparende og HMS-effektivt. 

Habitat muliggjør gjennomføring av varmt arbeid på områder hvor man ellers måtte gjennomført nedstenging av anlegget. Habitatet har et overtrykk som beskytter mot inntrenging av brannfarlige gasser, og er i tillegg en barriere som hindrer gnister fra varmt arbeid å komme ut av habitat.  

Portabelt
Kontrollenheten til Bilfingers habitatsystem er bærbart. Grunnarbeid som kaldkutting, sliping og pinning kan utføres ved hjelp av trykkluft da habitatsystemet operer på batteridrift og kan driftes helt uten tilknytting til 230V

Kostnadsbesparende og tidsbesparende
Rask montering, effektiv i bruk og enkelt vedlikehold. Bilfingers nye habitatsystem er basert på trykkluft og batterier som er kraftige nok til å drifte styringsenheten (ACD) på 24V. Batteriet i vifteenheten kan suppleres med kapasitet til å holde habitatet i kontinuerlig drift.

Med et 230V habitatsystem erfarer man ofte strømforsyningsproblemer og som en følge av dette lengre perioder med ineffektiv nedetid. Med Bilfingers 24V batterisystem reduseres den ineffektive perioden betraktelig, og det bespares både tid og kostnader.

Personellbesparende
Habitatbemanningen kan i enkelte tilfeller halveres. Det er ikke lenger nødvendig med brannvakt på den stasjonære kontrollenheten da systemet på 24V kan plasseres utenfor selve habitatteltet.

Sikkert
Bilfingers habitatsystem bygger på prinsipper om enkel transport og montering.  Systemet er enkelt og oversiktlig, samtidig som prosedyrer og krav til habitat tilfredsstilles.